Katamaraani ja muita ihmetyksiä

Olin jo pidempään miettinyt tapoja kuljettaa isompaa rakennustavaraa saareen. Lopulta keksin kokeilla kiinnittää rannalla olevat tätini ja enoni veneet rinnakkain eräänlaiseksi katamaraaniksi. Otin mukaan pari tukevaa lankkua, joihin porasin reiät veneiden hankainholkkien kohdille ja ujutin reikiin pitkät pultit. Hankainholkkien alle tuli isot aluslevyt + mutterit ja voilà, melkoisen lastin kestävä tukeva menopeli on syntynyt! Kokoaminen ja purkaminen sujuu muutamassa minuutissa, eikä veneitä tarvinnut vahingoittaa millään tavalla.

Köyhän miehen katamaraani





Tällä kertaa ohjelmistossa oli puunkaatohommia suunnilleen niiltä sijoilta minne otaksun mökin ja varasto/huussin nousevan. Ahkera talkoojoukko oli mukana moottorisahoineen ja lihasvoimineen ja pölkyt saatiin nätisti poikki ja pinoon.

En voi väittää ettenkö olisi tuntenut pientä haikeutta, kun siististä metsiköstä alkoi tulla myllätyn näköistä ja mielen valtasi "se on menoa nyt" -tyyppiset ajatukset. Toisaalta, muutaman vuoden päästä luonto on jo taas ottanut vallan niissä paikoissa mihin ei pysyvästi rakenneta. Tarkoituksenamme on pitää mahdollisimman suuri osa tontista luonnontilassa, esimerkiksi ainuttakaan nurmikon siementä en aio saareen tuoda!

Nämä kaverit olivat kovasti kiinnostuneita projektin etenemisestä. Tontin mustikat tuntuivat myös olevan suurta herkkua.

 

Oletetun laituripaikan kohdalla pohjassa näytti olevan muutama oksa pystyssä ja ajattelin joutessani nykäistä mutaan vajonneen puun sieltä ylös. Mutta sepä olikin piukassa kun yritin sitä oksista vedellä. Keksin lopulta käydä kietaisemassa kuormaliinan yhden oksan ympäri mahdollisimman lähellä pohjaa ja kiristää se toisesta päästä rantakoivun runkoon. Tällä tavalla nitkuttamalla karahka alkoi välitellen hivuttautua mudasta ylös, mutta ihmetys oli suuri, kun se osoittautuikin noin puolitoistametriseksi seipääksi. Siitä noin metrin verran oli ollut upotettuna pohjaan. Enomieheltä opin, että aikoinaan rannoille rakennettiin puisia katiskoja, jollaisen seinämäkeppejä olin nähtävästi löytänyt. Hänen rannaltaan oli ruoppauksen yhteydessä löytynyt samanlaisia.

Wanhan ajan kalastusvälineistöä







Tällä reissulla jätin saareen survival packin täynnä kuivamuonaa ja -tarvikkeita, niin joka kerta ei tarvi tuoda aivan kaikkia eväitä

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ikkunanpieliä näpräilemässä

Ensilöylyt!

Valmis mökki?