Juhannussimaa ja paljuilua

Juhannuksesta alkoi loma ja lomasäät. Siis ihan oikeasti hyvät kelit. Saimme mökille vieraitakin, ja ensimmäinen lomaviikko kului enempi nautiskellen kuin puuhastellen.

Juhannusaattoaamu mökkiterassilla. Kyllä elämä on ihmisen parasta aikaa!

Mutta toki nyt jotain pientä tuli saatua aikaankin, kuten terassin loppuruuvailut ja kylpytynnyrin saattaminen käyttökuntoon. Näistä siis muutama sananen.

Olin luvannut vaimolle ja vieraille, että juhannuksena kylvettäisiin. Siispä vieraiden saavuttua me miehissä asettelimme vesiautomaatin lähelle järveä ja veneestä käsin passailimme imuletkun mahdollisimman kauaksi veteen. Sidoimme sen sankoon, joka sai painokseen muutaman kivenmurikan. Näin letkun pää pysyy irti pohjasta mutta myös riittävän kaukana pinnasta. Siinä kohtaa veden pitäisi olla puhtainta. Imua ei kuitenkaan tahtonut syntyä, ja tarkistuskäynti imuletkun päähän paljasti roskan takaiskuventtiilin välissä. Putsauksen jälkeen alkoi paineet pysyä koneessa ja vesi lentää. Olin tuonut kotoa hiukan paksumpaa puutarhaletkua pumppuun kiinnitettäväksi, ja palju täyttyi sillä ihan siedettävässä ajassa.

Alea aqua est. Imuletku on heitetty veteen.

Terassia oli ruuvailtuna juuri sen verran, että juhannusaaton paljubileet onnistuivat jotakuinkin turvallisesti. Seuraavana (myöskin helteisenä) päivänä teimme sen verran hommia, että ruuvailimme loput terassilaudat paikoilleen. Homma kävi näppärästi kun minä sahasin laudat (myös hienosti paljun reunaa myötäillen) ja asettelin ne muutamalla ruuvilla paikoilleen, ja kaveri ruuvaili niitä sarjatyönä kunnolla kiinni.

Kylpytynnyri iskussa ja viimeiset terassilaudat pian asettumassa paikoilleen.


Missä vaimo luuraa, kun pitäisi tiskata?

Pari seuraavaa päivää meni erinäisten siistimishommien parissa. Suoraan sanottuna nyt kun tätä kirjoitan on oikeasti kulunut jo kuukausi noista kesäloman ensimmäisistä päivistä (joo, olin laiska enkä kirjoittanut mitään kertaakaan loman aikana) eikä valokuva-albuminikaan anna kovin montaa vihjettä. Ehkä vain laiskottelin? No, sääkin taisi olla vähän huononlainen.

Ainakin kaivelin kylpytynnyrin takaa lähtevän kaivannon, johon upotin kaksi mustaa maalämpöpiirin 42mm putkea. Sain ne naapurilta jo vuosi sitten ja heti nyt niille tuli käyttöä. Toisen kiinnitin kylpytynnyrin poistoventtiiliin, jolloin sen vedet valuvat vivusta kääntämällä suoraan järveen (tai jos tarkkoja ollaan, sammaleiselle vesijättöhöttömaalle). Toisen kaivoin maahan tyhjänä mutta tarkoitus oli vetää siihen myöhemmin jousen avulla pumpulta tuleva puutarhaletku sekä sähköjohto.

Nämä kaiveluhommat alkavat jo vähitellen kypsyttää...

Terassilaudoituskin sai suoran reunan.

Ennen seuraavaa saarivisiittiä oli luvassa to-ma -pituinen käynti kotopuolessa. Luvassa oli hiukan yllätyssynttäreitä äijäporukalla, sekä esikoisen saatteleminen armeijan harmaisiin/vihreisiin. Vaikka juurihan vasta itsekin...



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ikkunanpieliä näpräilemässä

Ensilöylyt!

Valmis mökki?