Talvi yllätti rakentajat

Meidän perheessä minä olen se joka tähän mennessä on vastannut pitkälti rakennusurakan fyysisestä puolesta. Se ei kuitenkaan tarkoita ettei kiinnostusta löytyisi muiltakin! Tänä viikonloppuna saimme lopulta aikataulut sopimaan siten, että vaimokultakin pääsi mukaan tarkastamaan työmaan.

Sen verran kuitenkin otimme rennommin, että lähdimme matkaan vasta lauantaiaamuna. Tällä kertaa kyytiin pääsi lähinnä vain työkaluja sekä Kekkilän pömpeliin sopiva tuuletusputki. Olin käynyt hakemassa sen suoraan Meltexiltä, koska 75mm putket tuppaavat olemaan lähinnä harmaata viemäriputkea ja halusin itse mustan putken ainakin katon yläpuoliselle osalle. Tämä ei kyllä ole ihan yhtä jäykkää kamaa, mutta katsellaan nyt miten tuolla pärjää. Kekkilän mukana tuli putkeen sopiva hattu mutta se ei ollut musta, joten pakkasin mukaan myös spray-pullollisen mustaa maalia. Lisäksi Lahdesjärven K-Raudasta löytyi huopakatolle sopiva läpivienti, joka tarvitaan ettei huussista tule sadekelillä vesivessa.

Putki ja läpivienti asennettu hyvässä yhteisymmärryksessä

Kun aloin itse väkerrellä varastoon ovia, niin ulkopuolella alkoi rautavihtrillin levitys hiukan eri tavalla kuin viimeksi kotiolosuhteissa. Nyt kohteena oli katon lappeet, joten kokeilimme ruiskuttaa ensin ainetta laudan pinnalle ja sen jälkeen pensselöidä se joka kohtaan. Koska rautasulfaatin liuottaminen vaatii kuumaa vettä, niin hoidimme homman samalla kun keittelimme trangialla lounaan jälkeiset teevedet.

Silmät ja muutkin ruumiinosat kohtalaisen hyvin peitettynä rautavihtillin levitystä varten

Sunnuntaiaamuna saimmekin sitten kokea ilmastonmuutoksen.

Lauantain syksyinen tunnelma...

...vaihtui sunnuntaina kovin talviseksi

Onneksi oli jo katto pään päällä

Kyllä talvellakin vaan osaa olla kaunista!


Aion tehdä saaren muille asukeille mahdollisimman hankalaksi päästä asumaan mökin ja varasto/huussin rakenteisiin. Niinpä mukana oli myös rulla tiheäsilmäistä hiiriverkkoa. Kuten aiemmin kirjoitin, jätin huussin kohdalta laudoittamatta umpeen seinän ja katon välit, ja nyt olikin tarve taiteilla ne umpeen ruuvaamalla sopivat pätkät verkkoa aukkojen eteen. Koska huussin seinät on myös tarkoitus paneloida, kairasin tuuletusreikiä alajuoksuun alimman paneelin alle sekä varmistin että ilma pääsee myös seinän yläreunasta poistumaan. Näiden aukkojen päälle ruuvailtiin myös pienet verkot.

Verkot oli saatava myös kaikkein ahtaimpiin väleihin

Tuumaushetki pariovia tehdessä

Ihan nätit ovethan niistä lopulta tuli

Lumisateen yhä jatkuessa luovuin toivosta ehtiä tehdä enää huussin ovea. Meillä oli nimittäin autossa vielä kesäkumit alla, joten riski jäädä tien päälle kasvoi joka hetki. Niinpä jätimme taas muovin aukon suojaksi ja pakkasimme kimpsut ja kampsut veneeseen kotiinlähtöä varten. Ensimmäistä kertaa elämässäni muuten äyskäröin lunta veneen pohjalta.


Oli kyllä täpärällä että pääsimme mökkitieltä kurvaamaan isommalle väylälle, sillä lunta alkoi jo olla noin 10cm. Takavetoiselle autolle peräkärry perässä moinen luokitellaan erinomaiseksi suoritukseksi vaikka olisi jo talvinakit alla. Kotimatka sujui erittäin hissun-kissun.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ikkunanpieliä näpräilemässä

Ensilöylyt!

Valmis mökki?